Sveriges första bok om lockigt hår

Nu är det dags att du skaffar dig ett hår-självförtroende och börjar tycka om ditt naturliga självfall utan att jämt använda gummiband, plattång eller locktång. 

Självfall betyder att håret har en egen vilja och du behöver kunskapen att ta hand om det. Eftersom det saknas undervisning om naturligt lockig hår på frisörskolorna i Sverige är det inte alltid lätt att få hjälp av en vanlig frisör. 

Självfallet är en vacker, lättläst och trådbunden coffe-table bok som blir en perfekt present till dig själv eller någon du bryr dig om. 

Boken om lockigt hår är unik i sin genre och interaktiv med film och länkar bakom QR-koder som lätt kan ses via mobilen. Flera personliga hår-berättelser om frustration och att landa i sig själv, varvas med intressant information om mytologi, historia, anatomi, kostråd, kemi, stylingtips, balsammetoden, ordlista, frågor och svar m.m. 

Bokrecension

Författare - Ingegerd Johansson

Emelie Fredrikssons bok ”Självfallet – ett lockande ämne” är något så unikt som en bok om självlockigt hår. Men det är också en bok som innehåller så mycket mer. Författaren delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter, lär oss kemin bakom hårvårdsprodukter och påminner oss om att på håret syns det hur vi egentligen mår. ”Ett bra blodvärde ger ett friskt och starkt hår.” Hennes råd om att inte tvätta håret för ofta eller att använda för starka produkter är också överraskande, precis som hennes recept på hemkokt styling-gelé. 

Med ett personligt tilltal och på ett lättläst språk berättar Emelie om hår ur alla möjliga aspekter. Samtidigt ger hon en ”känga” till sina kollegor i frisörbranschen som inte förmår att utgå från kundens hår och önskemål, utan friserar efter vad som är modernt. Här lägger hon en stor del av ansvaret på utbildningen, som hon inte tycker lär ut hanteringen av lockigt hår

Återkommande i boken är inslaget ”Min hårresa” där olika personer med lockigt hår berättar om sina erfarenheter. Mycket underhållande och med stark igenkänningsfaktor. Många av oss har väl nån gång gått hem från frisören, gråtfärdiga över resultatet? 

Oväntat och spännande är kapitlet om hår och magi, det leder tankarna vidare till hur vi genom historien har uppfattat och förhållit oss till olika hårmoden. Genomgående är bokens utformning genomtänkt och tilltalande och det är bra med en utförlig innehållsförteckning så att det är lätt att hitta tillbaka till det som intresserar extra. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord och så är det också i denna bok. Bilderna kompletterar texten på ett utmärkt sätt och som en extra finess är Emelie sin egen omslagsflicka – modigt, men självklart för den som läst boken.

Ny kund ?

återbesök ?

Document